Cursus persoonlijke ontwikkeling

In therapie komt onherroepelijk een keer de vraag langs: ‘waar ben ik in dit verhaal?’ of nog sterker: ‘Wie ben ik?’ Het oppervlakkige antwoord in mijn geval is: Jikke Verhulst, 59, met een man en 2 kinderen, een therapeut met hobby’s in de bergen en op het water. Maar de vraag is: Is dat wie ik ben? Een verzameling kenmerken waarmee ik me identificeer?

Kennelijk ben ik dat niet of in elk geval ontbreekt daar iets aan. Waar komt dat gevoel van gemis vandaan? Dat gevoel van gemis, van ‘er klopt hier iets niet’ dat wijst ons de weg naar wie wij ten diepste zijn? Wanneer heb je voor het laatst het gevoel gehad dat je helemaal jezelf was of dat je helemaal één was met wat je deed. Een gevoel dat alle vragen en het gemis deed oplossen, zonder dat jij of iemand ze opgelost had. Was je toen meer jezelf dan in de gang der dagelijkse dingen? Of is het dat je dan boven jezelf uitstijgt? (en waarom zeg je dan niet: in mijn dagelijks leven ben ik onder mezelf afgezakt?) Wat maakte dat moment zo vervullend? Wat had je of wat was je in dat moment dat je nu niet hebt of bent?

Waar therapie ophoudt begint persoonlijke ontwikkeling
De cursus daagt je uit dat gevoel en deze vragen serieus te nemen. In de beslotenheid van mijn praktijkruimte komen deze existentiële vragen regelmatig langs, maar ik maak er geen reclame mee. Ik ben benieuwd naar wat deze vragen in je teweeg brengen. Voel je herkenning of weerstand of prikkelen deze vragen je? Ik hoor het graag van je.

Ik geef de cursus aan een kleine groep van 6 tot 10 deelnemers. De cursus ondersteunt je kracht, opent je hart en leert je op je eigen wijsheid te navigeren. In september ga ik van start met een nieuwe groep. Waarbij we maandelijks op zondagochtend in Wageningen of op zaterdagmiddag in Arnhem samen komen, 6 keer in totaal.

Elke cursusdag begint met Qi gong en we eindigen altijd met een meditatie. Buiten dit vaste begin en einde, doen we oefeningen waarin je leert:

  • leiding te krijgen, maar ook om leiding te geven
  • je grenzen aan te geven
  • keuzes te maken als dilemma’s zich opstapelen
  • omgaan met piekeren
  • kijken naar projecties, van jezelf en andere
  • van moeten naar willen te gaan
  • wat schaamte met je doet
  • je eenzaamheid te hanteren
  • je balans te hervinden

Meld je aan als je meer over jezelf wilt ontdekken. Dit doen we met een groep op een respectvolle en speelse manier. Ik ben zelf vaak verbaasd en aangenaam verrast wat alle deelnemers met elkaar willen en durven delen. Open jezelf en groei verder, wordt steeds meer jezelf, zoals een grote eik, die zichzelf volledig ontvouwt en alles in ontvangst neemt. Heb je vragen over mijn cursus, bel mij of gebruik het contactformulier.

Jikke Verhulst

Hart, hoofd en handen

Mijn motto is werken vanuit hart, hoofd en handen.

Het hart staat voor mijn betrokkenheid bij mijn cliënten en de liefde voor dit vak.
Het hoofd staat voor mijn vakkennis en gezonde verstand.
De handen staan voor doen, in de praktijk brengen, ermee aan de slag gaan.

Deze 3 breng ik mee in mijn werk met jou, jullie.

Leer mij beter kennen

Ervaringen

Lees de ervaringen van mijn cliënten hieronder

Onze sessies hebben mij zoveel gegeven. Ik ben zoveel zachter en liefdevoller naar mezelf. Ik durf meer voor mijzelf op te komen, te staan voor wie ik ben en besluiten te nemen die goed zijn voor mij. Dit zijn allemaal zulke fijne dingen waar ik altijd iets zal hebben.

Maartje

Heel erg bedankt voor je heldere blik en doortastendheid. Ik ben echt onder de indruk hoe je zo snel bij de kern komt bij mensen die je niet eens kent.

Ellen

Al met al mag ik in alle bescheidenheid zeggen dat ik een aangenamer mens ben geworden mede door jouw inbreng. Ik had nooit gedacht dat ik nog eens naar therapie zou gaan, maar omdat ik zoveel van Angelique hou en haar onder geen beding kwijt wilde, móest ik gewoon actie ondernemen. Want ondanks mijn enorme grote mond was ik daar doodsbang voor. Ik ben erg blij dat we jou als therapeut troffen, want je bent een hele lieve, maar ook doortastende dame die de vinger heel snel op de zere plek legde.

Dennis

Het gaat goed met me. Zit veel lekkerder in mijn vel. Heb de rust en leef mijn eigen leven. Af en toe steekt het nog, maar daar kan ik goed mee omgaan. Wat betreft het omgaan omtrent de kinderen. Ik merk dat ik het makkelijker kan laten gaan en ook accepteren lukt veel beter.

Jasmina