Jikke Verhulst

Hart, hoofd en handen

Mijn motto is werken vanuit hart, hoofd en handen.

Het hart staat voor mijn betrokkenheid bij mijn cliënten en de liefde voor dit vak.
Het hoofd staat voor mijn vakkennis en gezonde verstand.
De handen staan voor doen, in de praktijk brengen, ermee aan de slag gaan.

Deze 3 breng ik mee in mijn werk met jou, jullie.

Eigen praktijk
Sinds 2005 ben ik werkzaam in mijn zelfstandig gevestigde praktijk voor gestalt- en relatietherapie. Ik heb daarvoor de opleiding tot gestalttherapeut bij de gestaltschool BOLT gevolgd van 1999 tot 2005.

Praten en doen
Dit motto vertaalt zich als volgt naar mijn werkwijze. Ik ga er van uit dat de oplossing van je probleem in jou aanwezig is. Samen zoeken we naar de oplossing door te praten en te doen. Daarom wisselen gesprekken en oefeningen elkaar af. Daarbij spreek ik zowel je verstand als je vermogen om te voelen aan. Je zult niet vaak een uur lang alleen op je stoel zitten en praten. Ik vraag vaak aan mijn cliënten om thuis of in het dagelijks leven bepaalde opdrachten uit te voeren.

Coaching en therapie
Afwisselend werk ik coachend en therapeutisch. Coachend, als we onderzoeken wat je barrières zijn om een probleem aan te pakken en op welke verschillende wijzen je deze barrière kan nemen. Therapeutisch, als je barrière zo groot is dat het vraagt om een diepere uitwerking. Zo’n diepe uitwerking leidt tot een gevoel van bevrijding van een last, waarvan je niet wist dat je hem droeg. Alsof je voor het eerst van je leven fietst zonder de handrem aan. Verder geef ik ook een cursus persoonlijke ontwikkeling.

Veelzijdige achtergrond
Ik ben in 1961 geboren. Ik kom uit een groot gezin dat in mijn jeugd een groot verlies te verwerken had. Ik ben getrouwd en ik heb twee zoons. Ik heb in Wageningen sociologie gestudeerd en in Twente milieumanagement. In de jaren 90 woonde ik als ontwikkelingswerker jarenlang in Bolivia. Daarna ben ik een paar jaar in Nederland ambtenaar geweest. Toen ik in 1998 een burnout kreeg heb ik het roer omgegooid en ben iets heel anders gaan doen: werken met mensen.

Een betrokken therapeut
Mijn opleiding tot gestalttherapeut heeft een doorgaand proces van zelfonderzoek in mij gewekt, waardoor ik mij steeds vernieuw en dat mij heeft gevormd tot wie ik ben. Mensen in nood hebben geen behoefte aan een afstandelijke professional, maar aan een betrokken therapeut met een doorleefde en op persoonlijke ervaring gestoelde visie op het vak. Zo zie ik mezelf.

Neem contact met mij op
Bel mij op 06 10 39 23 71 of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag in mijn praktijk in Renkum of Arnhem.