Stress

We hebben allemaal weleens te maken met stress of spanning, het hoort bij het leven. Gezonde stress is de spanning die je bijvoorbeeld kunt voelen tijdens een optreden of een sollicitatiegesprek. Gezonde stress zorgt er weer voor dat je geconcentreerd kunt werken, maar ook dat je alert kunt reageren. Gezonde stress gaat dan ook weer weg als het niet meer nodig is.

Maar dan heb je ook ongezonde stress: langdurige stress. Dat komt vaak voort uit een vervelende gebeurtenis. Ook als je moeite hebt met grenzen stellen en iedereen altijd tevreden wilt houden, kun je langdurige stress ervaren (en afstevenen op een burn-out). Langdurige stress is niet goed voor je gezondheid. Stress heeft ook invloed op je cortisolspiegel en stijgt hierdoor en dat beschadigt op den duur weer je lichaam en je immuunsysteem.

Genoeg mensen lopen veels te lang door met stress en hebben geen idee wat de gevolgen kunnen zijn. Dat komt omdat ze vaak pas later te maken krijgen met klachten die hierdoor veroorzaakt worden.

Heb je vaak last van stress? Neem dan contact met mij op en vertel mij jouw verhaal.

Geef je lichaam de kans om te herstellen van alle stress. Want het is flink aan het werk geweest. Als stress lang aanhoudt, te vaak voorkomt of te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tussendoor te kunnen herstellen.

In mijn therapie zijn 3 dingen heel belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou stress? Hoe ga jij met deze situatie om? En hoe zou je anders met deze situatie om kunnen gaan zodat je geen stress ervaart?

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.