Lichaamsgerichte traumatherapie

Heb jij iets vervelends meegemaakt en ervaar jij hiervan dagelijks de nadelige gevolgen? Ik help je graag om de negatieve invloeden die dit op je heeft, via lichaamsgerichte traumatherapie op te lossen. Hiervoor hoef jij de traumatische gebeurtenis niet opnieuw te herleven, zoals bij andere vormen van therapie vaak wel het geval is. Lichaamsgerichte traumatherapie is een vorm van therapie die jou helpt om je bewust te worden van je lichaam en hoe het trauma je leven, je lichaam al lange tijd in gijzeling houdt. Schakel mijn hulp in als je te maken hebt met:

  • angstklachten
  • herbeleving
  • boosheid
  • continue alertheid
  • angst voor herhaling
  • een gevoel van afgescheiden zijn
  • huilbuien
  • nachtmerries

Zenuwstelsel bevrijden
Lichaamsgerichte traumatherapie legt de nadruk op het afronden van natuurlijke reacties die ontstaan als je in acuut gevaar bent geweest maar afgesneden werd van je eigen verdedigingsmechanismen. Zelfs kleine voorvallen kunnen trauma’s veroorzaken. Als de situatie te overweldigend was heb je waarschijnlijk en je instinctieve manier van reageren onderdrukt. Je verstart of bevriest en die reactie blijft als een residu achter in je lichaam en zenuwstelsel. Zo ontstaan traumatische klachten. Jouw lichaam is de gids die ons helpt om bij je instinctieve hulpbronnen te komen die nodig zijn om de vastgezette energie te bevrijden.

Gevolgen van een trauma
Als je een trauma hebt, zul je waarschijnlijk stress en onmacht ervaren. Dit voel je juist omdat je niet goed hebt verwerkt wat je hebt meegemaakt. Het kan je leven aardig beïnvloeden en ontregelen. Tijd om met lichaamsgerichte traumatherapie te ervaren hoe je via je klachten de in jouw aanwezige veerkracht en vitaliteit hervindt. Word jij je bewust van je lichaam en herstel je je zenuwstelsel. 

Meditatie en Qigong
Lichamelijke gewaarwording is de sleutel tot het terugvinden van de verbinding met jezelf. Dit kunnen we bereiken via bodymind oefeningen. Daarnaast kan meditatie helpen om je geest te kalmeren en je zenuwstelstel te beschermen tegen een teveel aan prikkels. Het is een goede manier om de focus precies daar te krijgen waar je die wilt hebben. Meditatie zorgt voor een ontspannen geest. Het is een fijne manier om jouw gevoelens waar te nemen en te begrijpen.

Daarnaast maak ik gebruik van qigong oefeningen om jouw levensenergie optimaal te laten stromen. Qigong helpt je het natuurlijke ritme in je lichaam te herontdekken en weer ‘aan te zetten’. Het is een onderdeel van de lichaamsgerichte traumatherapie die ik aanbiedt en die jou kan helpen helpt jou om weer in balans te komen. Deze Chinese bewegingsleer is een combinatie van juiste ademhaling en herhalende bewegingen. We gaan samen kijken wat voor jou het beste werkt.

Kom met mij in contact
Loop niet langer rond met deze klachten, maar neem contact met mij op als jouw leven wordt bepaald door de naweeën van een vervelende gebeurtenis. We kunnen dan snel gaan starten met de lichaamsgerichte traumatherapie en de nare gevolgen van oude en nieuwe trauma’s oplossen.