Relatietherapie

Hebben jullie vaak ruzie of is ongemerkt de warmte en het vertrouwde uit jullie relatie geslopen? Zelfs een goede relatie kan op een punt komen waarop het niet meer vanzelf lekker loopt. Dit kan voor elk stel een andere reden hebben: soms is het vertrouwen verdwenen door een onverwerkte geschiedenis, of je kaart het probleem maar niet meer aan omdat jullie het toch niet kunnen oplossen. ‘Laat maar…..’ denk je dan. Soms vraagt het dagelijks leven met een gezin zoveel energie dat jullie meer een managementteam zijn geworden dan liefdespartners. Een eerlijk en onafhankelijke blik is dan nodig om door te kunnen met je partner.

Relatietherapie bij een stel
Ik geef samen met mijn partner, Dick Koek, relatietherapie. Alle twee opgeleid bij o.a. het Kemplerinstituut voor gezins- en relatietherapie, zijn we ook door de wol geverfd door een relatie van meer dan 25 jaar. Wij kennen de dynamiek van het ‘in relatie zijn’ en toch ook ‘jezelf mogen zijn’. De spanning die de behoefte aan autonomie en de behoefte aan verbondenheid met de ander kan opleveren.

Hoe gaat het in zijn werk?
In onze therapie kijken we voornamelijk naar hoe jullie je problemen hanteren. Lukt het om de pijnpunten te bespreken op een manier zodat beide partners zich gehoord en gezien voelen? Wat staat jullie daarbij in de weg? Hoe gaat elk van jullie om met je eigen behoeften en gevoelens en die van de ander? Wij helpen om jullie probleemoplossend vermogen te vergroten. Het doel van de therapie is niet dat er nooit geen problemen meer zijn, maar dat jullie ze constructief kunnen hanteren, zonder elkaar kwijt te raken.

Lees ook mijn bijdrage aan het artikel: “Zo houd je je relatie op de rails na een ingrijpende gebeurtenis” in De Gelderlander.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt over relatietherapie of over jullie relatieproblemen. Want ik help je graag.